Kuřecí řízky pečené v troubě se sýrovou peřinkou

Kuřecí prsa pečená v troubě, která připravíte rychle a jednoduše. Jako přílohu můžete zvolit brambory nebo rýži. Chutná to výborně za tepla i za studena. Tak už si jen připravit suroviny a můžeme se pustit do přípravy. Pokud máte raději sušená rajčata, dejte je tam namísto čerstvých. S čerstvými to je více šťavnaté. Tento oběd je vhodný i na neděli. Alespoň podle mě by nedělní jídlo mělo být takové originálnější. Protože je to výborné i studené, můžete připravit i z dvojité dávky, aby vám zůstalo i na večeři nebo dokonce i na další den.

Přidal:admin, 16.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí řízky pečené v troubě se sýrovou peřinkou

Suroviny

600 gkuřecí prsa
1 kscibule
5 ksrajčata
250 gnastrouhaný sýr
4 lžícezakysaná smetana
podle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nařízneme příčně na polovinu a vyklepeme. Dáme je na plech s pečícím papírem a osolíme, opepříme.
  2. Potřeme zakysanou smetanou. Posypeme najemno nakrájenou cibulí a poklademe rajčata, které nakrájíme na kolečka.
  3. Pořádně posypeme sýrem a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Jrati