Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé

Recept Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé

Přidal: Triniti, 8.6.2020

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nikdo mi nechtěl uvěřit, že jsem tyto řízky nesmažila v oleji. Byly extra křupavé a uvnitř šťavnaté. Žádné suché tvrdé maso, které se těžko polyká. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 8.6.2020

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

700 gkuřecí prsa
podle chutisůl, pepř
4 PLhořčice
200 gzakysaná smetana
2 stroužkyčesnek
podle chuticitronová šťáva

Na obalování:

150 gtvrdý sýr
6 PLstrouhanka
1/2 bal.máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme a připravíme marinádu.
  2. Smícháme všechny suroviny - hořčici, zakysanou smetanu, česnek a trochu citronové šťávy.
  3. Maso naložíme do marinády a necháme marinovat alespoň 1 hodinu. Já připravuji maso večer a na další den pokračuji.
  4. Marinované maso obalíme v směsi sýra a strouhanky.
  5. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a na vrch každého masa uložíme kousek másla.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit