NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé
Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé
Recept Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   8.6.2020

Kuřecí řízky v hořčici bez smažení a i tak extra křupavé

Nikdo mi nechtěl uvěřit, že jsem tyto řízky nesmažila v oleji. Byly extra křupavé a uvnitř šťavnaté. Žádné suché tvrdé maso, které se těžko polyká. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
700 g
kuřecí prsa
podle chuti
sůl, pepř
4 PL
hořčice
200 g
zakysaná smetana
2 stroužky
česnek
podle chuti
citronová šťáva

Na obalování:

150 g
tvrdý sýr
6 PL
strouhanka
1/2 bal.
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme a připravíme marinádu.
  2. Smícháme všechny suroviny - hořčici, zakysanou smetanu, česnek a trochu citronové šťávy.
  3. Maso naložíme do marinády a necháme marinovat alespoň 1 hodinu. Já připravuji maso večer a na další den pokračuji.
  4. Marinované maso obalíme v směsi sýra a strouhanky.
  5. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a na vrch každého masa uložíme kousek másla.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář