NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí řízky v hořčici. Jsou tak lahodné, že se ani nechce věřit, že nejsou smažené v oleji.
Kuřecí řízky v hořčici. Jsou tak lahodné, že se ani nechce věřit, že nejsou smažené v oleji.
Recept Kuřecí řízky v hořčici. Jsou tak lahodné, že se ani nechce věřit, že nejsou smažené v oleji.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   25.5.2023

Kuřecí řízky v hořčici. Jsou tak lahodné, že se ani nechce věřit, že nejsou smažené v oleji.

Tyto kuřecí řízky z trouby, které voní hořčicí a křupou sýrem, zmizí z vašeho plechu během okamžiku.

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
kuřecí prsa
180 g
zakysaná smetana 14%
3-4 lžíce
plnotučná hořčice
5-6 ks
stroužek česneku
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
strouhanka
70 g
tvrdý sýr
kousek
máslo
trochu
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Připravíme marinádu ze 180 g zakysané smetany, 3-4 lžic plnotučné hořčice a 5-6 stroužků česneku.
  3. Každý kus masa potřeme marinádou a necháme přes noc v chladničce. Pokud nemáte tolik času, nechte maso v marinádě odležet alespoň hodinu.
  4. Po odležení obalte každý kousek ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem a vložte do zapékací misky.
  5. Navrch nastrouhejte máslo a pokapejte trochou oleje.
  6. Pečeme při teplotě 210 °C asi 40 minut dozlatova.
Komentáře k receptu
Milča61    ·   15.7.2023   ·   Odpovědět   ·  

Upečeno, VÝBORNÉ, maso šťavnaté, měkulinké, i obal chutný.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář