Kuřecí rizoto se zeleninou a restovanými játry

Tak je mi nad slunce jasnější, že na jaře už Kuba svoje oblíbené tříčtvrťáky nedopne. Bodejť by taky jo, když teď baští jako bezednej. Včera si dal čtyři kopečky a ani se u toho nezapotil... :D Množství určitě vystačí pro 6 normálních strávníků. Autor: Danula

Přidal:, 26.9.2018
Kategorie: Kuřecí, Rizoto, Rýže, Na slano, Maso, Hlavní jídla, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí rizoto se zeleninou a restovanými játry

Suroviny

400 gjasmínové rýže
600 gkuřecího stehenního masa
300 gkuřecích jater
1 ksvelká cibule
1 sáčekmražené baby karotky
1/2 sáčkumraženého hrášku
sojová omáčka
mletá sladká paprika
mletá kurkuma
sůl, mletý černý pepř
2 kostky kuřecího bujonu
voda
olej

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a scedíme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zarestujeme.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Poté přisypeme mletou papriku, orestujeme, přilijeme vodu, přidáme sojovku, bujon a mletou kurkumu, zakryjeme poklicí a necháme lehce probublávat.
  3. Dochutíme solí a pepřem a vlijeme do mísy na uvařenou rýži, promícháme a zaklopíme.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Na pánvi orestujeme játra a vsypeme k rýži, přidáme uvařenou zeleninu a promícháme.