Kuřecí/krůtí roláda se slaninou a sušenými rajčaty

Tento jednoduchý recept uspokojí milovníky jemné chuti a šťavnatého masa. Chutí výborne na teplo i na studeno. Bůček můžeme nahradit šunkou prosciutto. Autor: Triniti

Přidal:, 24.2.2015
Kategorie: Kuřecí, Rolády, Slané rolády, Dezerty, Krůtí, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí/krůtí roláda se slaninou a sušenými rajčaty

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgkuřecí/krůtí prsa
300 guzené slaniny nebo plátky parmské šunky
8 kssušených rajčat v olivovém slaném nálevu (můžete dát více)
3 ksstroužky česneku
koření na kuřecí nebo krůtí maso

Postup přípravy

  1. Tento jednoduchý recept uspokojí milovníky jemné chuti a šťavnatého masa. Chutí výborne na teplo i na studeno. Bůček můžeme nahradit šunkou prosciutto.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Kuřecí prsa důkladně omyjeme a osušíme. Rozkrojime do jedného velkého kusu, rozklepeme na tenký plát, potřeme drceným česnekem po obouch stranách a posypeme kořením. Lehce srolujeme, necháme roládu alespoň hodinu v chladničce.
  3. Na plát naukladáme plátky slaniny a sušená rajčata. Roládu přikryjeme zbylou slaninou, konce zavinujeme na spodek bochníku. Maso zabalíme do hliníkové fólie- alobalu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Poté maso přesuneme do pekáče, podlijeme asi 1 šálkem vody. Maso vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 70 minut.  Asi 15 minut před koncem pečení lehce odstraníme alobal zvrchu, čím umožníme slaninu jemně připéct do zlata.
    Poznámka: V případě, že se voda odpaří během pečení, dolijeme 1 šálek vody.