Nejprve si kuře vykostíme: položíme kuře stehny nahoru a prsní částí vedeme řez až na skelet, pak nožem objedeme kostru a vyřízneme maso kolem stehen, křídla odstraníme tak, že si je nožem nařízneme z vnitřní části, aby se nám nevytvořila velká díra. Po odstranění skeletu nařízneme prsa tak, aby zakryl obnažené kusy kůže a vrstva masa pokrývala souvisle celý plát.
Ustřihneme si větší kus fresh folie a vykostěné kuře na ni umístíme kůží dolů. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na kousku másla uděláme vaječinu, spíše řidší. Osolíme a opepříme. Na hořčici dáme v řadě za sebou anglickou slaninu tak, aby se konce překrývaly. Doprostřed plátu dáme vychládlou smaženici a posypem mraženým hráškem, který jenom propláchneme horkou a následně studenou vodou. Pomocí folie stočíme roládu a necháme ji v lednici pár hodin, ale klidně i přes noc. Do pekáčku rozvrstvíme plátky slaniny. Roládu opatrně vybalíme z fresh folie, osolíme a můžeme (kvůli barvě) zlehka poprášit mletou sladkou papriku.
Dáme péci do trouby na 200 °C. Přiklopíme. Po cca 20 minutách podlijeme trochou vody nebo kuřecího vývaru, snížíme teplotu na 180 °C a dál pečeme odkryté. V průběhu pečení přeléváme roládu výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Podle velikosti kuřete pečeme cca 1,5 hod. Podáváme např. s rýží.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová