NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí soté s houbami a bramborovými šiškami
Kuřecí soté s houbami a bramborovými šiškami
Recept Kuřecí soté s houbami a bramborovými šiškami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   1.1.2019

Kuřecí soté s houbami a bramborovými šiškami

Bramborové šišky jsou velmi jednoduché na přípravu. Dělávám je jen výjimečně, hlavně když připravuji omáčku s houbami. Je to dokonalá kombinace chutí. Autor: Lacusin

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Bramborové šišky:

1 kg
vařených brambor ve slupce
1 ks
vejce
2 PL
škrobu
4 PL
krupice
6 PL
hrubé mouky
2 lžičky
soli

Kuřecí soté:

600 g
kuřecích prsou
250 g
žampionů
1 ks
cibule
50 g
sušených hub
1 Pl
tmavé jíšky
dle chuti
sůl, kmín, houbové koření
1 PL
sádla
1PL
másla
1PL
oleje

Dokončení:

1 ks
červená cibule
1 PL
pokrájené zelené petrželky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dáme si vařit vodu na šišky. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, škrob, krupici, mouku a sůl a zpracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku.
  2. Z těsta utvoříme několik šišek. Ihned je dáme vařit do vroucí vody. Vaříme 10 minut.
  3. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme namočené houby i s vodou. Osolíme, okmínujeme a 5 minut povaříme. Poté přidáme jíšku a koření. Povaříme do zhoustnutí, případně podlijeme trochou vody.
  4. Na másle s olejem osmahneme očištěné a přepůlené žampiony do zlaté barvy. Poté na stejné pánvi osmahneme na menší kousky osolené kuřecí maso.
  5. Na talíř nandáme omáčku, pak maso, žampiony a posypeme červenou cibulí a petrželkou. Podáváme s bramborovými šiškami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář