NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem
Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem
Recept Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   2.5.2018

Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem

Jsem moc ráda, že moje děti neohrnují nos nad pokrmy, připravenými z vnitřností. Já na nich vyrostla, moje maminka je uměla výtečně připravit na jakýkoliv způsob. A jsem ráda, že mě naučila připravit i toto jídlo, na kterém si nyní pochutnáváme doma celá rodinka. Určitě vyzkoušejte podle našeho receptu, jsou fantastické a s rýží je to opravdu vynikající oběd. Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 600 g
kuřecích srdíček (očistit)
2 ks
středně velké cibule
100 g
anglické slaniny
50 g
uzeného špeku
600 ml
kuřecího vývaru
3 ks
velké mrkve (na půlkolečka)
1/2 sáčku
mraženého hrášku
olej
voda
hladká mouka
sůl, mletý černý pepř
kari koření
sojová omáčka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravuji v tlakovém hrnci.
  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme slaninu a špek, orestujeme, vsypeme srdíčka (překrajuji je podélně napůl) a orestujeme. Zalijeme vývarem, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka asi 1 hodinu.
  3. Poté přidáme mrkev a kari koření a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká.
  4. Zahustíme záklechtkou z vody a hladké mouky, přisypeme hrášek a vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář