Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem

Jsem moc ráda, že moje děti neohrnují nos nad pokrmy, připravenými z vnitřností. Já na nich vyrostla, moje maminka je uměla výtečně připravit na jakýkoliv způsob. A jsem ráda, že mě naučila připravit i toto jídlo, na kterém si nyní pochutnáváme doma celá rodinka. Určitě vyzkoušejte podle našeho receptu, jsou fantastické a s rýží je to opravdu vynikající oběd. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 2.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí srdíčka s mrkví a hráškem

Suroviny

cca 600 gkuřecích srdíček (očistit)
2 ksstředně velké cibule
100 ganglické slaniny
50 guzeného špeku
600 mlkuřecího vývaru
3 ksvelké mrkve (na půlkolečka)
1/2 sáčkumraženého hrášku
olej
voda
hladká mouka
sůl, mletý černý pepř
kari koření
sojová omáčka

Postup přípravy

  1. Připravuji v tlakovém hrnci.
  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme slaninu a špek, orestujeme, vsypeme srdíčka (překrajuji je podélně napůl) a orestujeme. Zalijeme vývarem, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka asi 1 hodinu.
  3. Poté přidáme mrkev a kari koření a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká.
  4. Zahustíme záklechtkou z vody a hladké mouky, přisypeme hrášek a vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou.