Kuřecí stehna na rozmarýnu

Recept Kuřecí stehna na rozmarýnu

Přidal: , 29.5.2017

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Základem pečení kuřete nebo pouze stehen je péct na nižší teplotě a delší dobu. Tehdy je kuře měkké, šťavnaté a nemusí mít ani extrémně křupavou kůrku, kterou cítit po pripálenine. Někdy se kuře peklo na poctivem sádle, dnes už pečeme na oleji nebo v tom lepším případě na másle. Já při pečení kuřete tuk nepoužívám, dusím ho na vodě s rozmarýnem, který to dokonale ochutí. Autor: Kocmax

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.5.2017

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

SUROVINY

Na kuře:

2 kskuřecí stehna
podle chutikoření na kuře
podle chutisůl
4 větvičkyčerstvého rozmarýnu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kuřecí stehna okořeníme a nasolíme, podlijeme vodou, navrch přidáme rozmarýn.
  2. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 1,5 hodiny. Důležité je pečení při nižší teplotě a delší dobu. Kuře je pak měkké, šťavnaté a nechutná po přepáleném tuku.
  3. Podáváme s bramborem a kukuřicí nebo s rýží a kyselou okurkou.

Můj blog: Vaříme bez tuku

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit