Kuřecí stehno plněné přerostlou slaninou - FOTOPOSTUP

Kuřecí stehna se dají připravit na mnoho způsobů. Kdysi jsem dělala celé kuřátko, například pečené na láhvi piva nebo na kile soli, dnes si ho raději rozporcuji a peču zvlášť. Nejraději mám kuřecí stehna plněná nádivkou. Podávám s rýží, ale pokud chcete můžete si připravit například bramborový salát. Pro někoho to bude možná zvláštní, že maso šiju jehlou a nití, ale takto mám jistotu, že nádivka během pečení nevyjde ven. Určitě vyzkoušejte, doporučuji. Autor: Izabela

Přidal:Izabella929@azet.sk, 26.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí stehno plněné přerostlou slaninou - FOTOPOSTUP

Suroviny

2 ksvelké kuřecí stehna
120 gpřerostlá uzená slanina
2 kscibule
2 stroužekčesnek
2 ksvejce
špetkapepř
1/2 PLvepřové sádlo domácí
špetkakmín celý
3 krajícechléb domácí

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si nejprve chléb. Nakrájela jsem ho na malé kostičky. Na pánev jsem dala sádlo, přidala jsem nakrájenou slaninu. Tato slanina neobsahuje žádný tuk, je zcela přerostlá masem. Přidala jsem nakrájenou cibuli a česnek. Vše jsem opekla dorůžova. Přidala jsem ji k nakrájeným kostkám chlebu a vše jsem dobře promíchala. Přidala jsem rozšlehaná vajíčka, do kterých jsem přidala pepř. Nesolila jsem, protože slanina je dost slaná. Vše jsem dobře promíchala a nechala odpočívat, pokud jsem připravila maso.
  2. Kuřecí stehna jsem umyla, osušila. Menší, tedy kratší kost jsem vybrala a uvolnila jsem kůži na stehně, abych mohla plnit i pod kůži. Plnila jsem na maso i pod kůži.
  3. Připravila jsem si jehlu a nit a já vždy raději šiju, než spojuji jehlicemi, protože je to jisté, že se mi nádivka nevysype. Sešila jsem kůži a stále jsem tlačila nádivku do sešité části. Oba stehna jsem uložila na pánev s troškou oleje a opekla jsem je zprudka dozlatova, aby se maso zatáhlo. Přeložila jsem stehna na pelíšek. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. vložila jsem stehna a pekly se 40 min. Zůstala mi nádivka, vložila jsem ji do forem na tartaletky a uložila na plech.
  4. Upečená stehna jsem vybrala na desku a nechala jsem je 15 min. odpočívat, aby šťáva zůstala v mase. Pak jsem je nakrájela na kolečka. Z formy jsem vyklopila i nádivku. Tento oběd jsem podávala s rýží a hlávkovým salátem. Velmi chutné šťavnaté masíčko, ke kterému se právem ptá doušek sektu nebo piva. Přejím vám dobrou chuť.