Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem

Recept Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem

Přidal: , 13.12.2015

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem. Autor: Draculinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.12.2015

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

SUROVINY

8 kskuřecí stehýnka
4 lžícegrappa (nebo slivovice)
3 lžícepanenský olivový olej
2 snítkytymián
200 mlbílé víno
400 ghrozny
1 lžícemed
1 lžícemáslo
1 lžícecitronová šťáva
nasekaná petrželka
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Stehýnka osolíme, opepříme, potřeme grappou a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V pekáči rozehřejeme olej a opečeme na něm stehýnka. Přihodíme snítky tymiánu, podlijeme 150 ml vína a přesuneme do trouby. Pečeme asi hodinu, dokud není maso měkké, stehýnka během pečení otáčíme.
  3. Přidáme kuličky vína, rozpůlené a bez pecek a vše přelijeme zbylým vínem s rozmíchaným medem. Dopečeme na barvu, vmícháme máslo a chuť doladíme citronovou šťávou. Posypeme petrželkou a podáváme s bramborovým pyré nebo šťouchanými bramborami.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit