Kuřecí stehýnka v pytlíčku

Slavnostní hlavní chod. Kuřecí stehno zabalené v listovém těstě a uvnitř překvapení ve formě nádivky. Nádivka z hub a brambor.

Přidal:, 4.5.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Kuřecí stehýnka v pytlíčku

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 glistové těsto
6 kskuřecí stehna
300 ghouby (čerstvé nebo mražené)
700 gbrambory
150 gcibule
50 mlmléko
30 gmáslo
sůl
pepř
olej

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme v osolené vodě do měkka.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Cibuli nakrájíme na drobno, houby očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme houby a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme podle chuti.
  3. Uvařené brambory přecedíme, přidáme máslo, mléko, sůl a připravíme si klasickou bramborovou kaši. Když máme připravené brambory, přidáme osmaženou cibulku a houby. Promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtverce (velikost závisí na velikosti kuřecí nohy). Na čtverec navrstvíme bramborovou kaši s houbami, položíme kuřecí nohu, kterou jsme předem prudce osmažili na rozpálenem oleji na pánvi a okořenili kořením podle chuti a měšec zabalíme (abychom měli jistotu, že se listové těsto na spodní části nepřetrhne, pod bramborovou kaši umístíme ještě kuličku listového těsta). Vrch svážeme šňůrkou a ukládáme je na plech, který jsme vyložili papírem. Jemně je potřeme olejem a dáme péct.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 - 20 minut - do zlata. Před podáváním nezapomínáme na šňůrku, kterou je třeba odstranit. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Vk