Domácí máslo je mnohem chutnější než to z obchodu. Pro přípravu kvalitního domácího másla budete potřebovat pouze 2 suroviny.
Suroviny
Budeme potřebovat:500 mlsmetana ke šlehání (min. 33%)
podle chutisůl
Postup přípravy
- Smetanu na šlehání vylijeme do mixéru. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a mixujeme cca 15 minut.
- Když uvidíme, že máslo se odděluje od smetany, mixér vypneme a přidáme sůl. Přecedíme přes síto. Pomůžeme si vařečkou.
- Máslo opláchneme pod studenou vodou a pak ho obalíme do bavlněné utěrky, ať vsákne přebytečnou tekutinu.
- Vytvarujete si ho podle svých představ a odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
* TIP: Do domácího másla můžete přidat různé bylinky, nebo česnekový prášek, případně čerstvou pažitku, ... Z půl litru smetany dostanete cca 190 g másla.
Zdroj: Coolinarika