Kvalitní domácí máslo pouze ze 2 surovin

Recept Kvalitní domácí máslo pouze ze 2 surovin

Přidal: , 22.10.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí máslo je mnohem chutnější než to z obchodu. Pro přípravu kvalitního domácího másla budete potřebovat pouze 2 suroviny.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.10.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 mlsmetana ke šlehání (min. 33%)
podle chutisůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smetanu na šlehání vylijeme do mixéru. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a mixujeme cca 15 minut. 
  2. Když uvidíme, že máslo se odděluje od smetany, mixér vypneme a přidáme sůl. Přecedíme přes síto. Pomůžeme si vařečkou.
  3. Máslo opláchneme pod studenou vodou a pak ho obalíme do bavlněné utěrky, ať vsákne přebytečnou tekutinu.
  4. Vytvarujete si ho podle svých představ a odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.

* TIP: Do domácího másla můžete přidat různé bylinky, nebo česnekový prášek, případně čerstvou pažitku, ... Z půl litru smetany dostanete cca 190 g másla.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit