Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě

Vynikající jídlo, které je o 100% lepší než klasický smažený květák. I když samozřejmě i ten si někdy dáme do těla :) Ten, kdo nemá rád smažená jídla a má chuť na květák, doporučuji vyzkoušet tento recept. Těstíčko je z brambor a je pečený v troubě. Olejem se před pečením pokape povrch květáku a tím pádem bude i krásně křupavý. Autor: Danka

Přidal:, 7.11.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě

Suroviny

2 kskvětáky
2 ksbrambory
4 lžícemléka
dle chutipepř, sůl
dle chutipažitka
1 lžičkadijonské hořčice
100 gstrouhaného sýru
2 stroužkyčesneku
1 ksvejce
100 gstrouhanky
dle potřebyolej

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a dáme je vařit do osolené vařící vody. Nevaříme je úplně do měkka. Během pečení v troubě ještě změknou.
  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, hořčici, nasekanou pažitku a strouhanku. Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud bude těstíčko velmi husté, přilijte ještě trochu mléka, pokud by bylo příliš řídké, přidejte více strouhanky.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, poklademe květák, který jsme obalily v těstíčku. Rukama navrstvíme pořádnou vrstvu těstíčka, aby byl obalen celý květák.
  4. Pokapeme olejem a pečeme na 180 stupňů dozlatova, asi 25 minut. Sledujeme.