Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě

Vynikající jídlo, které je o 100% lepší než klasický smažený květák. I když samozřejmě i ten si někdy dáme do těla :) Ten, kdo nemá rád smažená jídla a má chuť na květák, doporučuji vyzkoušet tento recept. Těstíčko je z brambor a je pečený v troubě. Olejem se před pečením pokape povrch květáku a tím pádem bude i krásně křupavý. Autor: Danka

Přidal:, 7.11.2018
Kategorie: Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě

Suroviny

2 kskvětáky
2 ksbrambory
4 lžícemléka
dle chutipepř, sůl
dle chutipažitka
1 lžičkadijonské hořčice
100 gstrouhaného sýru
2 stroužkyčesneku
1 ksvejce
100 gstrouhanky
dle potřebyolej

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a dáme je vařit do osolené vařící vody. Nevaříme je úplně do měkka. Během pečení v troubě ještě změknou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, hořčici, nasekanou pažitku a strouhanku. Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud bude těstíčko velmi husté, přilijte ještě trochu mléka, pokud by bylo příliš řídké, přidejte více strouhanky.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, poklademe květák, který jsme obalily v těstíčku. Rukama navrstvíme pořádnou vrstvu těstíčka, aby byl obalen celý květák.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pokapeme olejem a pečeme na 180 stupňů dozlatova, asi 25 minut. Sledujeme.