Květák v sýrovo-pivním těstíčku
Velmi oblíbená varianta smaženého květáku. Je mnohem rychlejší, než trojobal - mouka, vejce, strouhanka a také velmi chutný. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
SUROVINY NA 4 PORCE:
1 kskvěták
1/2 kscitron - citronová šťáva
100 gstrouhaný eidam
1 stroužekčesnek
1 lžičkahořčice
100 mlpivo
2 ksvejce
1/2 lžičkykari koření
2 lžičkykoření na americké brambory
100 gpolohrubá mouka
1 lžícemáslo
sůl
olej na smažení
- Očištěný a nakrájený květák dáme vařit do osolené vody. Uvařený vyjmeme a necháme dobře okapat. Pokapeme ho citronovou šťávou. Mezitím si připravíme těstíčko.
- Těstíčko: V misce smícháme mouku, najemno nastrouhaný sýr (na struhadle na mrkev), kari koření, koření na americké brambory, prolisovaný česnek, sůl, přimícháme žloutky, rozpuštěné máslo, pivo a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Růžičky květáku postupně namáčíme v těstíčku a v horkém tuku smažíme dozlatova.
* Tip: Květák podáváme politý tatarskou omáčkou. Takovýmto způsobem se dá obalovat nejen květák, ale i brokolice, žampiony nebo tofu nakrájené na plátky.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku.
KOMENTÁŘE K RECEPTU