NejRecept.cz Část dne Oběd Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou
Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou
Recept Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nina 1

Pokud jste se již projedli masa, tak vyzkoušejte nějaké vegetariánské kuličky, například i mé z květáku, kedlubny, s přídavkem chutného sýra mozzarelly. Samozřejmě zcela vegetariánské být nemohli, protože mám doma spoustu masožravců, tak jsem přidala i uzený špek, nakrájený na mini kostičky, které kuličky dokonale ochutili, ale samozřejmě, pokud nejíte maso, můžete špek vynechat. Autor: Nina

Nina 1 Nina 1    ·   26.6.2018

Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou

Pokud jste se již projedli masa, tak vyzkoušejte nějaké vegetariánské kuličky, například i mé z květáku, kedlubny, s přídavkem chutného sýra mozzarelly. Samozřejmě zcela vegetariánské být nemohli, protože mám doma spoustu masožravců, tak jsem přidala i uzený špek, nakrájený na mini kostičky, které kuličky dokonale ochutili, ale samozřejmě, pokud nejíte maso, můžete špek vynechat. Autor: Nina

Suroviny
1 ks
menší květák
1 ks
kedlubna
1 ks
cibule
1 balení
balení uzeného špeku /kostečky/
1 balení
mozzarellu třešinky
1 ks
kapie
1 ks
vajíčko
dle potřeby
strouhanka
dle chuti
sůl, pepř
dle potřeby
olej
1/2 lžičky
kurkumy
1 hrst
petrželky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na drobno, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostečky, kapii na drobné kostečky a petrželku nasekáme.
  2. Květák povaříme v osolené vodě, pár minut, aby změkl a dal se rozmačkat vidličkou a kedlubnu uvaříme do měkka.
  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme uzenou slaninu, chvilku restujeme, jen co se rozvoní a přidáme vajíčko.
  4. Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme kurkumu, uvařenou kedlubnu, kapii, petrželku a vychladlou slaninu a hrst strouhanky. Dobře spojíme, navlhčenýma rukama děláme kouličky a do každé vmáčkneme jednu třešinku mozzarelly.
  5. Obalíme ve strouhance a osmažíme.
  6. Jako přílohu jsem volila vařené brambory s máslem, petrželkou a caprese jehlu. Dozdobíme bazalkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář