Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou

Pokud jste se již projedli masa, tak vyzkoušejte nějaké vegetariánské kuličky, například i mé z květáku, kedlubny, s přídavkem chutného sýra mozzarelly. Samozřejmě zcela vegetariánské být nemohli, protože mám doma spoustu masožravců, tak jsem přidala i uzený špek, nakrájený na mini kostičky, které kuličky dokonale ochutili, ale samozřejmě, pokud nejíte maso, můžete špek vynechat. Autor: Nina

Přidal:, 26.6.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou

Suroviny

1 ksmenší květák
1 kskedlubna
1 kscibule
1 baleníbalení uzeného špeku /kostečky/
1 balenímozzarellu třešinky
1 kskapie
1 ksvajíčko
dle potřebystrouhanka
dle chutisůl, pepř
dle potřebyolej
1/2 lžičkykurkumy
1 hrstpetrželky

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na drobno, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostečky, kapii na drobné kostečky a petrželku nasekáme.
  2. Květák povaříme v osolené vodě, pár minut, aby změkl a dal se rozmačkat vidličkou a kedlubnu uvaříme do měkka.
  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme uzenou slaninu, chvilku restujeme, jen co se rozvoní a přidáme vajíčko.
  4. Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme kurkumu, uvařenou kedlubnu, kapii, petrželku a vychladlou slaninu a hrst strouhanky. Dobře spojíme, navlhčenýma rukama děláme kouličky a do každé vmáčkneme jednu třešinku mozzarelly.
  5. Obalíme ve strouhance a osmažíme.
  6. Jako přílohu jsem volila vařené brambory s máslem, petrželkou a caprese jehlu. Dozdobíme bazalkou.