Květákový krém s krutónky

Zdravá polévka. Je sice zahuštěná moukou, ale pokud nemůžete mouku, tak zahušťovat nemusíte. Stačí déle povařit, voda se odpaří a máte chutnou zdravou polévku. Autor: LuckaZubata

Recept Květákový krém s krutónky

Suroviny

květák
smetana
cibule
česnek
sůl
pepř
hladká mouka
voda
olej

Postup přípravy

  1. Na oleji si osmahneme cibulku s česnekem, zasypeme hladkou moukou a přilijeme vodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přidáme květák nakrájený na kostičky a povaříme. Osolíme a opepříme.
  3. Odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přimícháme smetanu a opět promixujeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Servírujeme s krutónky, které si připravíme tak, že nakrájíme rohlík na kostičky a osmahneme ho na rozpáleném oleji, nejlépe olivovém s česnekovou příchutí.