Kynutá medová bábovka

Bábovku jsem zvykla péct z obyčejného piškotového těsta, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Tato medová bábovka s ananasem mě oslovila ještě asi před půl rokem. Je vynikající. Doporučuji vyzkoušet každému. Autor: Triniti

Přidal:, 11.4.2019
Kategorie: Bábovky, Těsta, Kynuté, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kynutá medová bábovka

Suroviny

300 g polohrubá mouka
60 gmáslo
60 g med
1 ks vejce
špetkasůl
200 mlmléko
1 lžičkacitronová kůra
60 gkandovaný ananas
1/2 kostkydroždí
2 lžíce rum

Postup přípravy

  1. Kandovaný ananas nakrájíme na kostičky. Kostičky zalijeme rumem a necháme stát. Máslo dáme do menšího hrnce, přidáme med a necháme na mírném ohni rozpustit.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Z droždí a teplého mléka necháme vzejít kvásek a přidáme ho k ostatním surovinám, které jsme dali do misky. Vypracujeme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme v rumu namočený ananas. Necháme kynout asi půl hodinu.
  3. Těsto přendáme do bábovkové formy a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout další půl hodinu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po půl hodině kynutí vložíme bábovku do předem vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  5. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a vrch posypeme moučkovým cukrem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.