Kynutá medová bábovka
Bábovku jsem zvykla péct z obyčejného piškotového těsta, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Tato medová bábovka s ananasem mě oslovila ještě asi před půl rokem. Je vynikající. Doporučuji vyzkoušet každému. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
300 g polohrubá mouka
60 gmáslo
60 g med
1 ks vejce
špetkasůl
200 mlmléko
1 lžičkacitronová kůra
60 gkandovaný ananas
1/2 kostkydroždí
2 lžíce rum
- Kandovaný ananas nakrájíme na kostičky. Kostičky zalijeme rumem a necháme stát. Máslo dáme do menšího hrnce, přidáme med a necháme na mírném ohni rozpustit.
- Těsto přendáme do bábovkové formy a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout další půl hodinu.
- Po půl hodině kynutí vložíme bábovku do předem vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kelt mézes kuglóf.
Bábovka úplně bez cukru, vcelku bez chuti. Když se na tu bábovku možná namaže marmeláda nebo povidla, tak to bude dobré. Samotné to ale moc nechutná.
kdo nemá rád sladké, tak si určitě přijde na své :)