Kynutá medová bábovka

Bábovku jsem zvykla péct z obyčejného piškotového těsta, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Tato medová bábovka s ananasem mě oslovila ještě asi před půl rokem. Je vynikající. Doporučuji vyzkoušet každému. Autor: Triniti

Přidal:, 11.4.2019
Kategorie: Bábovky, Těsta, Kynuté, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kynutá medová bábovka

Suroviny

300 g polohrubá mouka
60 gmáslo
60 g med
1 ks vejce
špetkasůl
200 mlmléko
1 lžičkacitronová kůra
60 gkandovaný ananas
1/2 kostkydroždí
2 lžíce rum

Postup přípravy

  1. Kandovaný ananas nakrájíme na kostičky. Kostičky zalijeme rumem a necháme stát. Máslo dáme do menšího hrnce, přidáme med a necháme na mírném ohni rozpustit.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z droždí a teplého mléka necháme vzejít kvásek a přidáme ho k ostatním surovinám, které jsme dali do misky. Vypracujeme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme v rumu namočený ananas. Necháme kynout asi půl hodinu.
  3. Těsto přendáme do bábovkové formy a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout další půl hodinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po půl hodině kynutí vložíme bábovku do předem vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  5. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a vrch posypeme moučkovým cukrem.Tip: Jahodový džem bez chemie