Kynutá medová bábovka

Recept Kynutá medová bábovka

Přidal: , 11.4.2019

Kategorie: Bábovky, Těsta, Kynuté, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bábovku jsem zvykla péct z obyčejného piškotového těsta, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Tato medová bábovka s ananasem mě oslovila ještě asi před půl rokem. Je vynikající. Doporučuji vyzkoušet každému. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.4.2019

Kategorie: Bábovky, Těsta, Kynuté, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

300 g polohrubá mouka
60 gmáslo
60 g med
1 ks vejce
špetkasůl
200 mlmléko
1 lžičkacitronová kůra
60 gkandovaný ananas
1/2 kostkydroždí
2 lžíce rum

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kandovaný ananas nakrájíme na kostičky. Kostičky zalijeme rumem a necháme stát. Máslo dáme do menšího hrnce, přidáme med a necháme na mírném ohni rozpustit.
  2. Z droždí a teplého mléka necháme vzejít kvásek a přidáme ho k ostatním surovinám, které jsme dali do misky. Vypracujeme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme v rumu namočený ananas. Necháme kynout asi půl hodinu.
  3. Těsto přendáme do bábovkové formy a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout další půl hodinu.
  4. Po půl hodině kynutí vložíme bábovku do předem vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  5. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit