Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem

Recept Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem

Přidal: , 2.10.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nadýchané bochánky s jogurtem a sýrem Gouda.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.10.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 ghladká mouka
1 ksvejce
250 mlvoda
1/2 kostkydroždí
3 lžíceolej
1 lžičkakr. cukr
1 lžícesůl

Na vrch:

200 mlbílý jogurt
1 ksvejce
1 lžíceolej
100 ggouda
oregano, sůl, pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme droždí a necháme na teplém místě vykynout kvásek.
  2. Všechny ostatní suroviny na těsto dáme do misky a smícháme. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout jednu hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 10-12 částí a vytvarujeme placky. Potřeme je jogurtem, do kterého jsme přidali vajíčko, olej, oregano, sůl a nasekanou pažitku.
  4. Vrch posypeme strouhaným sýrem a necháme kynout 10 minut. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 10 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit