NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem
Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem
Recept Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Gaštanka

Nadýchané bochánky s jogurtem a sýrem Gouda.

Gaštanka    ·   2.10.2015

Kynuté bochánky s jogurtem a sýrem

Nadýchané bochánky s jogurtem a sýrem Gouda.

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladká mouka
1 ks
vejce
250 ml
voda
1/2 kostky
droždí
3 lžíce
olej
1 lžička
kr. cukr
1 lžíce
sůl

Na vrch:

200 ml
bílý jogurt
1 ks
vejce
1 lžíce
olej
100 g
gouda
oregano, sůl, pažitka
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme droždí a necháme na teplém místě vykynout kvásek.
  2. Všechny ostatní suroviny na těsto dáme do misky a smícháme. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout jednu hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 10-12 částí a vytvarujeme placky. Potřeme je jogurtem, do kterého jsme přidali vajíčko, olej, oregano, sůl a nasekanou pažitku.
  4. Vrch posypeme strouhaným sýrem a necháme kynout 10 minut. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 10 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty