NejRecept.cz Těsta Kynuté Kynuté buchty podle tradičního receptu
Kynuté buchty podle tradičního receptu
Kynuté buchty podle tradičního receptu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   19.4.2019

Kynuté buchty podle tradičního receptu

Jsem věrná jednomu receptu na kynuté buchty. Dělávám ho už asi 20 let. Recept mám od své mamky, která nám tyto buchty dělala s velkou láskou. Jsou opravdu jako pírko, měkkoučké a chutné. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 kg
hladká mouka
120 g
kr. cukr
100 g
vepřového sádla
42 g
čerstvé droždí
3 ks
bílky
5-6 dcl
mléko (podle potřeby)
špetka
sůl

Náplň:

500 g
tvaroh
150 g
kr.cukor (případně dle chuti)
2 ks
vanilkový cukr
podle chuti
rozinky
1 ks
celé vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Postup jak na klasické kynuté těsto. Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout asi hodinu při pokojové teplotě.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, rozválíme na hrubší plát, nakrájíme na čtverce, narvstvíme náplň a zabalíme.
  3. Buchty ukládáme do vymazaného plechu těsně k sobě.
  4. Před pečením je potřeme žloutkem zamícháným s trochou mléka.
  5. Pečeme na 180 st 25 minut.
Komentáře k receptu
Adéla7    ·   27.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Naprosto výborné 😋 dělala jsem poprvé a všichni mi je moc chválili

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář