Kynuté buchty podle tradičního receptu

Jsem věrná jednomu receptu na kynuté buchty. Dělávám ho už asi 20 let. Recept mám od své mamky, která nám tyto buchty dělala s velkou láskou. Jsou opravdu jako pírko, měkkoučké a chutné. Autor: Mineralka

Přidal:, 19.4.2019
Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Kynuté buchty podle tradičního receptu

Suroviny

Těsto:
1 kghladká mouka
120 gkr. cukr
100 gvepřového sádla
42 gčerstvé droždí
3 ksbílky
5-6 dclmléko (podle potřeby)
špetkasůl
Náplň:
500 gtvaroh
150 gkr.cukor (případně dle chuti)
2 ksvanilkový cukr
podle chutirozinky
1 kscelé vejce

Postup přípravy

  1. Postup jak na klasické kynuté těsto. Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout asi hodinu při pokojové teplotě.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, rozválíme na hrubší plát, nakrájíme na čtverce, narvstvíme náplň a zabalíme.
  3. Buchty ukládáme do vymazaného plechu těsně k sobě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Před pečením je potřeme žloutkem zamícháným s trochou mléka.
  5. Pečeme na 180 st 25 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.