Kynuté buchty podle tradičního receptu

Kynuté buchty podle tradičního receptu

Přidal: , 19.4.2019

Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jsem věrná jednomu receptu na kynuté buchty. Dělávám ho už asi 20 let. Recept mám od své mamky, která nám tyto buchty dělala s velkou láskou. Jsou opravdu jako pírko, měkkoučké a chutné. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.4.2019

Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 kghladká mouka
120 gkr. cukr
100 gvepřového sádla
42 gčerstvé droždí
3 ksbílky
5-6 dclmléko (podle potřeby)
špetkasůl

Náplň:

500 gtvaroh
150 gkr.cukor (případně dle chuti)
2 ksvanilkový cukr
podle chutirozinky
1 kscelé vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Postup jak na klasické kynuté těsto. Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout asi hodinu při pokojové teplotě.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, rozválíme na hrubší plát, nakrájíme na čtverce, narvstvíme náplň a zabalíme.
  3. Buchty ukládáme do vymazaného plechu těsně k sobě.
  4. Před pečením je potřeme žloutkem zamícháným s trochou mléka.
  5. Pečeme na 180 st 25 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit