Kynuté buchty s mákem/tvarohem

Recept Kynuté buchty s mákem/tvarohem

Přidal: , 4.11.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kynuté buchty s mákem nebo s tvarohem.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.11.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Na těsto si připravte:

500 ghladké mouky
50 gcukru krupice
200-300 mlmléka
30 gdroždí
60 grozpuštěného másla nebo oleje
2 ksžloutky
2 lžícerumu
vanilkový extrakt/cukr
citronový olej/kůra
sůl
máslo na vymazání pekáče

Maková náplň:

100 gmletého máku
150 mlmléka
2 - 3 lžícecukru krupice
3 lžícešvestkových povidel
rum, vanilka, citronový olej, špetka skořice

Tvarohová náplň:

250 gtvarohu (ne ve vaničce)
4 lžícemoučkového cukru
1 ksvejce
1 lžícevanilkového pudingu
vanilkový cukr
citronový olej/kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do vlažného mléka přidejte lžíci cukru a droždí a nechte vykynout. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte zbytek cukru, žloutky, máslo (olej), rum, vanilku a pár kapek citronového oleje. Nakonec přilijte vzešlý kvásek a vypracujte měkké těsto. Poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout až zdvojnásobí svůj objem.
  2. Maková náplň:
    Mléko přiveďte k varu, přidejte mletý mák a pár minut za stálého míchaní provařte. Odstavte, přidejte cukr, vanilku a skořici. Podle chuti přidejte rum, citron a švestková povidla. Maková náplň bude díky nim vláčnější a bude mít výraznější chuť.
  3. Tvarohová náplň:
    Všechno společně vyšlehejte, podle chuti můžete případně přisladit.
  4. Zapněte troubu na 190 stupňů. Vykynuté těsto rozdělte na vále na 20 - 30 dílů (záleží, jak chcete buchty velké). Každý díl zploštěte, dejte náplň a uzavřete. Na pekáč vlijte rozpuštěné máslo a naskládejte buchty spojem dolů. Nechte ještě asi 15 minut vykynout, pak potřete buchty rozpuštěným máslem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte asi 30 minut do zlatova. Nechte chvilku vychladnout a pak vyklopte na chladicí mřížku. Po vychladnutí pocukrujte.
  5. Já jsem ještě horké buchty potřela směsí rozpuštěného másla, rumu a moučkového cukru, zůstanou tak déle vláčné a krásně voní.

Zdroj: Víkendové pečení

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit