Kynuté buchty s tvarohem
Buchty můžete připravit nasladko nebo i naslano. Tentokrát jsem je dělala sladko, s tvarohem a rozinkami. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, bez cukru to není ono. Autor: Adddy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
1/2 kghladké mouky
špetkasoli
6 lžiccukru
půl kostkydroždí
10 dkgrozpuštěné hery
dle potřebyvlažné mléko na zadělání
2 ksvejce
Náplň:
1 bal.tvaroh
4 lžícecukru
1 ksžloutek
dle chutihrozinky
- Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, cukr, sůl, droždí, rozpuštěnou heru, vejce, zalijeme trochou mléka a zpracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Utřeme tvaroh, cukr, žloutek a hrozinky.
- Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na čtverce.
- Doprostřed dáme tvarohovou náplň a okraje stiskneme k sobě. Pekáček vymažeme olejem a každou buchtu potřeme ze všech stran, skládáme je hezky k sobě.
- Pečeme na 150 °C dozlatova.
KOMENTÁŘE K RECEPTU