Kynuté domáce rohlíky bez kynutí
Velmi rychlé, jemné a hlavně bez čekání na vykynutí! Nasladko, naslano, bez nádivky - jsou prostě fantastické. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
400 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
180 gzakysaná smetana
1/2 lžícemáslo nebo olivový olej
1 lžičkasůl
100 mlteplé mléko
1/2 bal.sušené droždí
1 lžičkakr. cukr
Náplň:
sýr, šunka, nutella, marmeláda, ....
mléko + vajíčko na potření
sezamová semínka na posypání
- 350 g mouky prosejeme přes jemné síto spolu s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo nebo olej a zakysanou smetanu. Mléko ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek, který přidáme k základní hmotě.
- Zpracujeme hladké těsto a pokud je nutné přidáváme zbylou mouku (50 g) - podle potřeby.
- Těsto rozdělíme na 12 kuliček. Každou kuličku rozválíme na tenký plátek, na kraj uložíme nádivku podle chuti - sýr, šunku, marmeládu, povidla, ... a srolujeme do tvaru rohlíku.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Töltött kifli, kelesztés nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU