NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Kynuté domáce rohlíky bez kynutí
Kynuté domáce rohlíky bez kynutí
Recept Kynuté domáce rohlíky bez kynutí
Triniti Triniti    ·   25.2.2016

Kynuté domáce rohlíky bez kynutí

Velmi rychlé, jemné a hlavně bez čekání na vykynutí! Nasladko, naslano, bez nádivky - jsou prostě fantastické. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
180 g
zakysaná smetana
1/2 lžíce
máslo nebo olivový olej
1 lžička
sůl
100 ml
teplé mléko
1/2 bal.
sušené droždí
1 lžička
kr. cukr

Náplň:

sýr, šunka, nutella, marmeláda, ....
mléko + vajíčko na potření
sezamová semínka na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. 350 g mouky prosejeme přes jemné síto spolu s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo nebo olej a zakysanou smetanu. Mléko ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek, který přidáme k základní hmotě.
  2. Zpracujeme hladké těsto a pokud je nutné přidáváme zbylou mouku (50 g) - podle potřeby.
  3. Těsto rozdělíme na 12 kuliček. Každou kuličku rozválíme na tenký plátek, na kraj uložíme nádivku podle chuti - sýr, šunku, marmeládu, povidla, ... a srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení, potřeme rozmíchaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a posypeme semínky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů a po upečení je necháme vychladnout na mřížce.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář