Kynuté jahodové knedlíky

Jednoduché a hlavně chutné sladké hlavní jídlo. Knedlíky neplním pouze švestkami. Pokud jsou jahody, naplním jahodami, pokud jsou hrušky, naplním hruškami a dokonce jsem plnila už i borůvkami. S perníkem jsou fantastické. Autor: Enkar

Přidal:, 5.12.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kynuté jahodové knedlíky

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
1/4 lmléka
1 kostkadroždí
špetkasoli
10 gcukru
náplň
500 gjahod
na politímáslo
na posypáníml.cukr a strouhaný perník

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka dáme kvasnice s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme vejce a vzešlý kvásek. Vymícháme těsto a necháme hodinu na teplém místě vykynout.
  3. Po vykynutí vykrajujeme z těsta kousky do kterých balíme omyté jahody.
  4. Knedlíky dáme vařit do vroucí vody asi 10 minut. Po uvaření pocukrujeme mletým cukrem, posypeme strouhaným perníkem a polejeme rozpuštěným máslem.