Kynuté jahodové knedlíky

Jednoduché a hlavně chutné sladké hlavní jídlo. Knedlíky neplním pouze švestkami. Pokud jsou jahody, naplním jahodami, pokud jsou hrušky, naplním hruškami a dokonce jsem plnila už i borůvkami. S perníkem jsou fantastické. Autor: Enkar

Recept Kynuté jahodové knedlíky

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
1/4 lmléka
1 kostkadroždí
špetkasoli
10 gcukru
náplň
500 gjahod
na politímáslo
na posypáníml.cukr a strouhaný perník

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka dáme kvasnice s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme vejce a vzešlý kvásek. Vymícháme těsto a necháme hodinu na teplém místě vykynout.
  3. Po vykynutí vykrajujeme z těsta kousky do kterých balíme omyté jahody.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Knedlíky dáme vařit do vroucí vody asi 10 minut. Po uvaření pocukrujeme mletým cukrem, posypeme strouhaným perníkem a polejeme rozpuštěným máslem.