Kynuté jahodové knedlíky

Recept Kynuté jahodové knedlíky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché a hlavně chutné sladké hlavní jídlo. Knedlíky neplním pouze švestkami. Pokud jsou jahody, naplním jahodami, pokud jsou hrušky, naplním hruškami a dokonce jsem plnila už i borůvkami. S perníkem jsou fantastické. Autor: Enkar

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
1/4 lmléka
1 kostkadroždí
špetkasoli
10 gcukru

náplň

500 gjahod
na politímáslo
na posypáníml.cukr a strouhaný perník

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do vlažného mléka dáme kvasnice s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme vejce a vzešlý kvásek. Vymícháme těsto a necháme hodinu na teplém místě vykynout.
  3. Po vykynutí vykrajujeme z těsta kousky do kterých balíme omyté jahody.
  4. Knedlíky dáme vařit do vroucí vody asi 10 minut. Po uvaření pocukrujeme mletým cukrem, posypeme strouhaným perníkem a polejeme rozpuštěným máslem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit