NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Kynuté knedlíky na páře podle tradičního receptu. S tvarohem a ovocem chutnají fantasticky.
Kynuté knedlíky na páře podle tradičního receptu. S tvarohem a ovocem chutnají fantasticky.
Kynuté knedlíky na páře podle tradičního receptu. S tvarohem a ovocem chutnají fantasticky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Kynuté knedlíky jsou výborným obědem či večeří pro každého milovníka sladkého. Jejich příprava je sice o něco náročnější, ale výsledek stojí za to. Pokud si chcete být jisti, že se vám povedou, vyzkoušejte tento recept, na který nedám dopustit. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.9.2024

Kynuté knedlíky na páře podle tradičního receptu. S tvarohem a ovocem chutnají fantasticky.

Kynuté knedlíky jsou výborným obědem či večeří pro každého milovníka sladkého. Jejich příprava je sice o něco náročnější, ale výsledek stojí za to. Pokud si chcete být jisti, že se vám povedou, vyzkoušejte tento recept, na který nedám dopustit. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

500 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
3/4 kostky
droždí
špetka
sůl
250 ml
teplé mléko
1 lžíce
olej
1 lžíce
sádlo
1 lžíce
cukr
podle potřeby
ovoce

Posypka

podle potřeby
hrudkovitý tvaroh
podle chuti
cukr
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Kynuté knedlíky jsou tradičním pokrmem, který si mnozí pamatujeme z dětství. Nadýchané jemné těsto doplňuje sladké ovoce, máslo a posypka. Tentokrát jsem místo klasiky v podobě kakaa nebo máku zvolila tvaroh, který jídlu dodal skvělou chuť.

  1. Mléko, cukr, droždí a lžičku mouky dobře promícháme a na 10 až 15 minut odložíme.
  2. Mouku, vejce, sůl a olej smícháme. Poté přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
  3. Z těsta si postupně odebíráme menší části, které vyválíme, naplníme libovolným ovocem, vytvarujeme do kuliček a necháme na pomoučeném stole ještě alespoň 15 minut nakynout.
  4. Do hrnce dáme vodu a vložíme do něj pařák, který potřeme olejem nebo na něj položíme pečicí papír.
  5. Když voda vaří, položíme na pařák knedlíky, které paříme přibližně 10 minut. Poté je vyndáme, propíchneme jehlicí, aby z nich vyšla pára, a potřeme sádlem.
  6. Hotové knedlíky posypeme hrudkovitým tvarohem smíchaným s cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář