Kynuté koláče naslano
Kynuté koláčky s drobenkou, tvarohovou nebo povidlovou náplní určitě znáte, ale co tak je připravit naslano? Vyzkoušejte, jsou super.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
600 ghladká mouka
1 kostkadroždí
1 lžičkakr. cukr
2 lžičkysůl
2 ksvejce
100 mlmléka
70 mlolej
200 gzakysaná smetana
2 lžícelněná semínka
4 lžícesezamová semínka
1 ksklobása
vejce na potření
- Jako první si připravíme kvásek. V mléce rozpustíme lžičku cukru a droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- Mouku v misce zmiešme se solí, vajíčky, olejem a zakysanou smetanou, přidáme semínka a nakonec i kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat na teplém místě půl hodinu zakryté utěrkou.
- Z vykynutého těsta vyválíme hrubší plát, ze kterého pomocí poháru vykrájíme kolečka, do středu uděláme druhou stranou poháru (dnem) otisk a položíme kolečko klobásy.
- Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a položíme na papírem vyložený plech. Dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU