NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynuté lokše s máslem
Kynuté lokše s máslem
Recept Kynuté lokše s máslem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.7.2015

Kynuté lokše s máslem

Měkkoučké a nadýchané. Jen tak potřené máslem nebo jako příloha ka fazolové polévce. Co řeknete?

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladká mouka
2 lžičky
sušené droždí
250 ml
vlažná voda
1 lžíce
sůl
1 lžíce
kr. cukr
4 lžíce
rostlinný olej
6 lžic
bílý jogurt
1 ks
vejce
máslo na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme sušené droždí a cukr. Promícháme a necháme 10 minut na teplém místě postát.
  2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme olej, jogurt, vajíčko, vlažnou vodu, sůl a nakonec přidáme i kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Na pomoučené pracovní desce vytvarujeme kuličky, ze kterých následně vytvarujeme silnější placku (cca 1 cm). Pečeme na suché pánvi z obou stran.
  4. Upečené potřeme máslem nebo suché podáváme k tradiční fazolové polévce.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář