NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynuté pudinkáče se šlehačkou
Kynuté pudinkáče se šlehačkou
Recept Kynuté pudinkáče se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   2.5.2017

Kynuté pudinkáče se šlehačkou

Ještě dříve jsem registrovala někde ve skupině na internetu tento recept na extrémně dobré kynuté pudinkové "buchtičky". Nedalo mi nevyzkoušet je a musím říct, že to kynuté těsto je opravdu velmi dobré. Vůbec se nelepí a pracuje se s ním skvěle. Plnila jsem vanilkovým krémem a ještě vrch jsem zdobila šlehačkou. Je pravdou, že z této dávky vyjde více ks a zůstalo i druhý den, ale na chuti jim vůbec neubralo. Byly měkké ještě i druhý den, takže se určitě vyplatí upéct. Autor: Milka

Suroviny

Těsto:

60 dkg
hladké mouky
15 lžičky
cukru
špetka
soli
5 ks
žloutků
3,6 dl
mléka
3 dl
oleje
1 kostka
droždí

Krém:

1 l
mléka
3 bal.
vanilkové pudinky
1 lžíce
hladké mouky
3 bal.
vanilkový cukr
6 PL
cukru
1 bal.
Palmarin nebo máslo
smetana ke šlehání na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uděláme si kvásek a z uvedených surovin vypracujeme těsto.
  2. Necháme 1 hodinu kynout.
  3. Těsto rozdělíme na 4 části a každou část na 5 částí.
  4. Dostaneme 20 dílků. Z každého dílku uděláme 2 válečky o délce 20 cm, přehneme na polovičku a upleteme jako vrták. Konce vsuneme dole.
  5. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme vykynout.
  6. Potřeme vajíčkem a upečeme při 180 stupních asi 13 minut.
  7. Když vychladnou rozřízneme po délce, naplníme krémem a ozdobíme šlehačkou. Z dávky bude 40 ks.
  8. Krém:
    Z uvedených surovin uvaříme pudink a ještě do horkého vmícháme stužený tuk nebo máslo. Dobře vymícháme a necháme vychladnout. Vrch jsem zdobila šlehačkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář