Kynuté pudinkáče se šlehačkou

Ještě dříve jsem registrovala někde ve skupině na internetu tento recept na extrémně dobré kynuté pudinkové "buchtičky". Nedalo mi nevyzkoušet je a musím říct, že to kynuté těsto je opravdu velmi dobré. Vůbec se nelepí a pracuje se s ním skvěle. Plnila jsem vanilkovým krémem a ještě vrch jsem zdobila šlehačkou. Je pravdou, že z této dávky vyjde více ks a zůstalo i druhý den, ale na chuti jim vůbec neubralo. Byly měkké ještě i druhý den, takže se určitě vyplatí upéct. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 2.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky, Chuťovky
Kynuté pudinkáče se šlehačkou

Suroviny

Těsto:
60 dkghladké mouky
15 lžičkycukru
špetkasoli
5 ksžloutků
3,6 dlmléka
3 dloleje
1 kostkadroždí
Krém:
1 lmléka
3 bal.vanilkové pudinky
1 lžícehladké mouky
3 bal.vanilkový cukr
6 PLcukru
1 bal.Palmarin nebo máslo
smetana ke šlehání na ozdobu

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek a z uvedených surovin vypracujeme těsto.
  2. Necháme 1 hodinu kynout.
  3. Těsto rozdělíme na 4 části a každou část na 5 částí.
  4. Dostaneme 20 dílků. Z každého dílku uděláme 2 válečky o délce 20 cm, přehneme na polovičku a upleteme jako vrták. Konce vsuneme dole.
  5. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme vykynout.
  6. Potřeme vajíčkem a upečeme při 180 stupních asi 13 minut.
  7. Když vychladnou rozřízneme po délce, naplníme krémem a ozdobíme šlehačkou. Z dávky bude 40 ks.
  8. Krém:
    Z uvedených surovin uvaříme pudink a ještě do horkého vmícháme stužený tuk nebo máslo. Dobře vymícháme a necháme vychladnout. Vrch jsem zdobila šlehačkou.