NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou
Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou
Recept Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   24.1.2015

Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou

Velmi chutné malé rohlíky s máslovou příchutí, obtočené v slanině. Příprava je trošku delší, protože se připravují z kynutého těsta, ale jsou opravdu skvělé. Když jsem je nabídla návštěvě, velmi se potěšili, k tomu jsem podávala dip ze zakysané smetany a jarní cibulky, trošku česneku a je to taková mňamka :))) Ještě jsem uvažovala, že kynuté těsto zaměním za listové, bude to mnohem rychlejší, ale ještě si trochu počkám, dokud všichni zapomenou, jaké byly dobré :)))) Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat?

900 g
polohrubá mouka
2 lžičky
sůl
200 ml
slunečnicový olej
500 ml
teplé mléko
2 lžíce
kr. cukr
50 g
droždí
50 g
tvrdý sýr
1 ks
cibule
150 - 200 g
slanina
1 ks
vejce na potření
máslo na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do sklenice si nalijeme trochu mléka, přidáme kr. cukr, droždí a připravíme si kvásek.
  2. Do misky si nastrouháme tvrdí sýr, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mouku. Smícháme a přidáváme olej, sůl, teplé mléko a nakonec i připravený kvásek. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  3. Když máme těsto vykynuté, na pracovní desce si ho vyválíme na kruh, nakrájíme trojúhelníky (cca 24 ks) a potřeme měkkým máslem. Trojúhelníky srolujeme od širší části k užší.
  4. Připravíme si plátky slaniny a obtočíme je kolem croissantu. Ukládáme na plech, který jsme si vyložili papírem a necháme je na teplém místě ještě podkynout cca 15 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář