Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou

Recept Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou

Přidal: , 24.1.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velmi chutné malé rohlíky s máslovou příchutí, obtočené v slanině. Příprava je trošku delší, protože se připravují z kynutého těsta, ale jsou opravdu skvělé. Když jsem je nabídla návštěvě, velmi se potěšili, k tomu jsem podávala dip ze zakysané smetany a jarní cibulky, trošku česneku a je to taková mňamka :))) Ještě jsem uvažovala, že kynuté těsto zaměním za listové, bude to mnohem rychlejší, ale ještě si trochu počkám, dokud všichni zapomenou, jaké byly dobré :)))) Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.1.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

SUROVINY

Budeme potřebovat?

900 gpolohrubá mouka
2 lžičkysůl
200 mlslunečnicový olej
500 mlteplé mléko
2 lžícekr. cukr
50 gdroždí
50 gtvrdý sýr
1 kscibule
150 - 200 gslanina
1 ksvejce na potření
máslo na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do sklenice si nalijeme trochu mléka, přidáme kr. cukr, droždí a připravíme si kvásek.
  2. Do misky si nastrouháme tvrdí sýr, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mouku. Smícháme a přidáváme olej, sůl, teplé mléko a nakonec i připravený kvásek. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  3. Když máme těsto vykynuté, na pracovní desce si ho vyválíme na kruh, nakrájíme trojúhelníky (cca 24 ks) a potřeme měkkým máslem. Trojúhelníky srolujeme od širší části k užší.
  4. Připravíme si plátky slaniny a obtočíme je kolem croissantu. Ukládáme na plech, který jsme si vyložili papírem a necháme je na teplém místě ještě podkynout cca 15 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit