NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Kynuté vánoční bochánky
Kynuté vánoční bochánky
Recept Kynuté vánoční bochánky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   11.11.2020

Kynuté vánoční bochánky

Jednoduché a chutné vánoční bochánky, které si zamilujete. Doporučuji vám vyzkoušet je. Autor: Lacusin

95 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 ml
vlažné mléko
2 ks
žloutek
90 g
povolené máslo
500 g
hladká mouka
80 g
krupicový cukr
1 ks
vanilkový cukr
22 g
droždí
2 PL
olej
2 PL
rum
1/2 lžičky
sůl

Náplň:

200 g
ořechová náplň

Na dokončení:

150 g
máslo
3 PL
ru
dle potřeby
moučkový cukr
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme krupicový i vanilkový cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme žloutky, máslo, olej, rum, mouku a sůl. Vypracujeme vláčné pružné těsto, které dáme na cca 1 hodinu kynout.
  3. Z vykynutého těsta odkrajujeme malé kousky, které plníme ořechovou náplní (já použila hotovou náplň z obchodu). Dáme na plech vyložený papírem na pečení, spojem dolů.
  4. Bochánky necháme na plechu ještě 20 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C do zlatohněda, cca 15-20 min.
  5. Ihned po upečení potřeme máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář