Kynutý borůvkový koláč s posýpkou
U nás doma velmi oblíbený. Nyní je sezóna borůvek, tak určitě vyzkoušejte. Dělávám se všemi druhy ovoce, ale tento je top! Autor: Naďa I. (Rebeka)
Přidal: rebeka, 27.7.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
SUROVINY
Na těsto:
20 gdroždí
60 gkrupicového cukru
300 ghladké mouky
150 mlmléka
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli (1/2 lžičky)
1 ksvejce
50 gHery
Dále budeme potřebovat:
300 gborůvek
A na posýpku:
50 gpoluhrubé mouky
50 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
kousekmásla na vymazání plechu
- Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít.
- Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr.
Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk. - Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
V teple ho necháme vykynout, až zdvojnásobí objem cca 1 hodinu. Klasický nízký plech vymažeme máslem a těsto za pomocí stěrky nebo rukou rozetřeme stejnoměrně po plechu. - Posypeme hojně borůvkami a posypeme drobenkou, kterou si připravíme jednoduše tak, že všechny ingredience na ni určené, zpracujeme prsty. Pečeme v troubě na 200 st. cca 15 až 20 minut.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Heidelbeer-Streuselkuchen mit Hefeteig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Áfonyás kelt tészta édes morzsával.
v recepte sa vôbec nepridáva cukor a múka. koláč bol síce divný ale u nás sa zje všetko :) a ostalo nám aspoň navážené pre iný recept
jak to myslíte, že se v receptu nepřidává cukr a mouka?
pozrite sa na slovenskú verziu receptu na najrecept.sk a pochopíte :)
Děkujeme za poznámku. Už je to v pořádku. :)