NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý borůvkový koláček s drobenkou
Kynutý borůvkový koláček s drobenkou
Recept Kynutý borůvkový koláček s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Letos se daří borůvkám v zahradě, tak se chystám na tento koláček, který jsem dělala minulého roku. Na fotce vypadá, jakoby bylo těsto kynuté, ale není. Je krásně nadýchané, má v sobě asi milion bublinek a je zcela jemňoučké. Pořádná dávka ovoce dodá koláči svěžest a já ještě miluji, když jsou borůvky kyselé. Tehdy to je číslo jedna. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   10.8.2017

Kynutý borůvkový koláček s drobenkou

Letos se daří borůvkám v zahradě, tak se chystám na tento koláček, který jsem dělala minulého roku. Na fotce vypadá, jakoby bylo těsto kynuté, ale není. Je krásně nadýchané, má v sobě asi milion bublinek a je zcela jemňoučké. Pořádná dávka ovoce dodá koláči svěžest a já ještě miluji, když jsou borůvky kyselé. Tehdy to je číslo jedna. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

20 g
droždí
60 g
krupicového cukru
300 g
hladké mouky
150 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
soli (1/2 lžičky)
1 ks
vejce
50 g
Hery

Dále budeme potřebovat:

300 g
borůvek

A na posýpku:

50 g
poluhrubé mouky
50 g
másla
50 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
kousek másla na vymazání plechu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít.
  2. Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr.
    Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk.
  3. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
  4. V teple ho necháme vykynout, až zdvojnásobí objem cca 1 hodinu.
  5. Klasický nízký plech vymažeme máslem a těsto za pomocí stěrky nebo rukou rozetřeme stejnoměrně po plechu. Posypeme hojně borůvkami a posypeme drobenkou, kterou si připravíme jednoduše tak, že všechny ingredience na ni určené, zpracujeme prsty.
  6. Pečeme v troubě na 200 st. cca 15 až 20 minu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář