Kynutý jablečný závin

Recept Kynutý jablečný závin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající kynutý koláč s jablečnou náplní. Autor: Ivetussinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

200 mlMléko
2 lžíceCukr krystal
42 gDroždí
500 gPolohrubé mouky
1 KsVejce
125 gMásla
3 gSůl

Nápln Jablková:

1,5 kgJablka
Cukr skořicový
Hrozinky
Strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si kvásek: Mléko ohřejeme (nesmí pálit) přidáme 2 lžíce cukru a rozdrobíme droždí. Rozmícháme, posypeme lehce moukou hladkou a počkáme 10 minut než nám kvásek vzejde.
  2. Mezitím si dáme do misky 500 g polohrubé mouky, špetku soli , 1 ks vejce a 125 g rozpuštěného másla (ne horkého) .
    Nakonec si vymícháme hladké těsto a necháme kynout 45 minut až 60 minut pod přikrytou utěrkou. Mezitím si připravíme nápln než nám těsto vykyne.
  3. Nápln jablková: Umyjeme a oloupeme jablka zbavíme se jádřinců a nastrouháme na hrubo. Vymačkáme z jablek štávu, aby nevytekla při pečení. Přidáme skořicový cukr podle chuti, protože každé jablka jsou jinak sladké a hrozinky zamícháme.
  4. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál rozdělíme na 3 díly. Každý díl rozválíme do tvaru obdelníku , posypeme strouhankou rozložíme jablkovou nápln a zamotáme.
  5. Nakonec přeneseme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem potřeme vejcem které jsme si rozšlěhali a propíchneme vidličkou na třech místech, aby nám závin nepraskl. Pečeme při 180 st.C asi 25-30 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit