NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Kynutý knedlík vařený v páře podle receptu mé babičky
Kynutý knedlík vařený v páře podle receptu mé babičky
Kynutý knedlík vařený v páře podle receptu mé babičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

V minulosti jsem vyzkoušela různé recepty na kynutý knedlík vařený v páře a nakonec jsem se vždy vrátila k tomuto receptu. Mám ho od mé mamky, které ho dala její mamka. Prostě ho máme v rodině už velmi dlouho a je opravdu nejlepší, vyzkoušejte i vy.

Mishenka Mishenka    ·   16.3.2024

Kynutý knedlík vařený v páře podle receptu mé babičky

V minulosti jsem vyzkoušela různé recepty na kynutý knedlík vařený v páře a nakonec jsem se vždy vrátila k tomuto receptu. Mám ho od mé mamky, které ho dala její mamka. Prostě ho máme v rodině už velmi dlouho a je opravdu nejlepší, vyzkoušejte i vy.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
530 g
polohrubá mouka
400 ml
mléko
2/3 ks
droždí
1 ks
vejce
2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny smícháme a necháme asi 1,5h vykynout. Těsto by mělo být trochu řidší, ale pokud se vám zdá příliš řídké, přidejte více mouky. Záleží na mouce.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyformujeme knedlíky.
  3. Já je vařím v parním hrnci. Zespodu vymažeme olejem, aby se knedlíky nepřilepily a do každého patra vložíme jeden knedlík.
  4. Necháme asi 15-20 minut podkynout.
  5. Paříme 20 minut.
Komentáře k receptu
Júlia Púčková    ·   9.5.2025   ·   Odpovědět   ·  

Nešťastná som z tohto receptu na knedľou. Na vašu babku som sa spoliehala lebo veď babky boli najlepšie kuchárky, mala to byť moja prvá knedľa, ale aj posledná podľa tohto receptu. Zlyhalo to hneď pri miešaní, kedy bolo cesto takmer tekuté. Musela som tam pridať nie málo múky. Keď už som ho miesila na doske tak bolo totálne lepivé a nedalo sa z neho spraviť nič. Musela som primiešať opäť veľa múky. Knedle neboli spravené ani po 30 minút parenia, o chuti radšej nehovorím. Minulý týždeň som robila prvé parené buchty, myslela som že knedľa by bol najmenší problém. Aj by bol, ale podľa iného receptu. 🙈

Viera6259    ·   19.3.2024   ·   Odpovědět   ·  

Kde ju necháme kysnúť v tom parnom hrnci?a potom pariť ďakujem

Mishenka Mishenka    ·   20.3.2024   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý deň. Nie, normálne nechajte vykysnúť cesto, vyformuje knedle, dajte do parného hrnca, kde spodok potriete olejom, aby sa vám to tam neprilepilo, nechajte podkysnúť a potom parte 20min. Dúfam, že som pomohla 🙂 krásny slnečný deň! 🙂

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář