Kynutý koláč bez kynutí s jablky

Recept Kynutý koláč bez kynutí s jablky

Přidal: , 27.9.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kynuté těsto i když není třeba čekat za vykynutím. Bez čekání, bez zdlouhavé přípravy máte chutný koláč našich babiček na stole. A nyní je i sezóna jablek, tak se určitě vyplatí něco jablečné napéct. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.9.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Na těsto:

500 ghladké mouky
50 gmásla
50 gsádla
2 lžíceoleje
250 mlmléka
1 lžikasoli
80 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
42 gdroždí

Na náplň:

1000 gjablek
2 lžičkyskořice
1 bal.vanilkový cukr
šťáva z 1 citronu
100 grozinek (den dopředu naložených v rumu)
hrst nahrubo nasekaných jader vlašských ořechů

Na drobenku:

80 gpolohrubé mouky
80 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
80 gmásla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Suroviny jsou uvedeny na 2 větší plechy.
  2. Napřed si nachystáme jablkovou náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Ihned zakápneme citronovou šťávou, přidáme rozinky, cukr, skořici a ořechy.Promícháme.
  3. Teď drobenku:
    Všechny ingredience na ni promneme v prstech.
  4. Plechy si zlehka vymažeme tukem (sádlo, máslo Hera...) nebo vysteleme pečícím papírem.
  5. A teď těsto:
    Mouku prosijeme do mísy, přidáme zbývající ingredience a vypracujeme polotuhé hladké těsto. To spravedlivě rozdělíme na dva díly, které za pomocí stěrky nebo navlhčených rukou rozetřeme do plechů.
  6. Poklademe jablečnou náplní a posypeme drobenkou.
  7. V troubě na 180 st. pečeme do zrůžovění okrajů cca 15 až 20 minut.
  8. Samozřejmě lze použít jakékoliv jiné ovoce nebo také tvarohovou nebo makovou či jinou náplň.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit