NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý koláč s tvarohem a rybízem
Kynutý koláč s tvarohem a rybízem
Recept Kynutý koláč s tvarohem a rybízem
rebeka    ·   29.1.2016

Kynutý koláč s tvarohem a rybízem

Vynikající, osvěžující, sladký kynutý koláč s ovocem. Rybíz můžete nahradit různým ovocem, na jaké máte chuť, ale doporučuji něco kyselejší na osvěžení. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
20 g
droždí
60 g
krupicového cukru
300 g
hladké mouky
150 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
soli
1 ks
vejce
50 g
Hery
200 g
mraženého rybízu
máslo na vymaštění plechu
250 g
měkkého tvarohu
80 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
vejce
lžička
citronové kůry
40 g
hrubé mouky
40 g
krupicového cukru
40 g
Hery
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít.
  2. Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr.
  3. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk.
  4. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
    V teple ho necháme vykynout.
  5. Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou.
  6. Z hrubé mouky, cukru a Hery připravíme drobenku.
    Vykynulé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát asi 1 cm silný a přeneseme ho na vymaštěný plech.
  7. Navrch rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce.
  8. Koláč posypeme drobenkou a necháme znovu kynout.
    Asi po 15 minutách ho vložíme do vyhřáté trouby.
    Při 180 °C pečeme asi 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář