Kynutý meruňkový koláč posypaný cukrem

Koláč, který miluje snad každý. Základem je klasické kynuté těsto z hladké nebo polohrubé mouky a potom se fantazii meze nekladou. Na vrch můžete použít jakékoliv ovoce, například meruňky jak jsem použila já nebo borůvky, třešně, jablka nebo hrušky :) Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 30.5.2018
Kategorie: Moučníky
Kynutý meruňkový koláč posypaný cukrem

Suroviny

500 ghladké nebo polohrubé mouky
30 -50 gcukru
50 gtuku
1 ksvejce
20 gdroždí
5 gsoli
asi 1/4 lmléka
citronová kůra
vanilka
meruňky
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Klasickým způsobem připravíme kynuté těsto. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme stranou stát, aby vzešel kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, přendáme na plech vyložený papírem a poklademe nakrájené meruňky.
  4. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Sledujeme troubu, každá je jiná, proto se řiďte tou svou.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL