Kynutý švestkový koláč s mákem

Recept Kynutý švestkový koláč s mákem

Přidal: , 30.7.2018

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

A co se týče zpracovávání úrody, plynule přecházím od meruněk přes okurky na blumy a švestky, takže ke kafi nemůže chybět nějaký ten švestičkový... :-) A samozřejmě švestkový kynutý. Miluji pracovat s kynutým těstem. To vždy vyjde jinak, i když použijete stejné suroviny, samozřejmě záleží na velikosti vajíčka, jak saje mouka, jak vlažné mléko použijete. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.7.2018

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
3 lžícekrystalu
špetkasoli
1/2 kostkyčerstvého droždí
250 mlvlažného mléka
3 lžícezakysané smetany
1 ksvejce
70 mloleje

Mimo to:

dle chutišvestky
2 bal.vanilkové cukry
280 gmletého máku
180 gmoučkového cukru
150 mlvlažného mléka

Drobenka:

200 ghrubé mouky
100 gmoučkového cukru
80 gzměklého másla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně, rozválíme na velký plech s vyšším okrajem (42x32cm), okraje vytáhneme do výšky, aby nám náplň neutíkala a necháme asi 15 minutek kynout.
  2. Pak posypeme směsí mletého máku a moučkového cukru, pokropíme vlažným mlékem, poklademe půlkami švestek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20 minut na 170 stupňů.
  3. Poté posypeme drobenkou a dáme ještě na cca 15 minut dopéct.
  4. Drobenka: 200 g hrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 80 g změklého másla. Vše pouze rukou důkladně promnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit