Kysaná (kynutá) kolečka bez špetky cukru v těstě

Recept Kysaná (kynutá) kolečka bez špetky cukru v těstě
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tady musím říct, že jsem nejdřív měla strach z toho kynutého těsta na vánoční cukroví. Ještě nikdy jsem totiž nepekla vánoční cukroví z droždí. Ale těsto mě mile překvapilo, dělalo se sním moc dobře. Cukroví se povedlo a musím říct, že je moc dobré. Doma všem moc chutná. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

280 ghladká mouka
280 gmáslo
1 kostkadroždí
2 PLsmetana ke šlehání
moučkový a vanilkový cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo pokojové teploty dáme do misky, pokropíme šlehačkou, přidáme mouku a na vrch rozdrobíme droždí.
  2. Mixérem s hákem vypracujeme těsto, které vyklopíme na pracovní desku a rozválíme na tloušťku asi 4 mm.
  3. Vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut.
  4. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem, do kterého jsme přidali vanilkový cukr.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit