Kysané zelí nakládané do sudu - extra dávka vitamínů

Přidal: Emília Raganová, 17.1.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Přílohy, Tipy a triky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dnes je zelí ze sudu spíše rarita, ale u nás doma stále tradice :) Děda říkal, že tak 3 týdny po naložení je to to pravé. Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 17.1.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Přílohy, Tipy a triky
Čas přípravy:
SUROVINY
40 kgzelí
90 dkgsoli
1 kgcibule
1 bal.DEKO
30 dkgkrystalového cukru
2 bal.kmínu
2 bal.nového koření
2 bal.celého pepře
2 bal.bobkový list
4 ksjablka
- Na dno sudu dáme celé DEKO, 15 dkg cukru, 2 hrsti soli, 1 bal. bobkového listu, pepř, nové koření a kmín. Pak vysteleme rovnoměrně zelnými listy tak, aby se pokrylo celé dno.
- Pak už jen nakládáme zelí a prosypáváme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem a sem tam hodíme jablíčko.
- Po vykvašení se sud přenese do chladné místnosti, ale nesmí zmrznout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU