Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba

Recept Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba

Přidal: , 20.3.2015

Kategorie: Bramboračka, Polévky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Milujete polévky? Vyzkoušejte kyselou polévku podávanou v bochníku chleba.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.3.2015

Kategorie: Bramboračka, Polévky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

30 gslanina
1,2 lkuřecí nebo zeleninový vývar
5 ksstředně velké brambory
2 lžícezakysaná smetana 18%
sůl, vegeta, pepř, majoránka
vajíčka uvařená natvrdo - podle chuti

Zákvas:

2 skleniceteplá voda
2 stroužkyčesnek
100 gžitná mouka
starý chléb

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Slaninu nakrájíme na plátky a na malém množství oleje na pánvi osmažíme.
  2. Vývar dáme do hrnce a přivedeme do varu. Přidáme slaninu, nakrájené brambory a vaříme dokud brambory změknou.
  3. Přidáme zákvas (Mouku vysypeme do skleněné nádoby a zalijeme ji teplou vodou. Promícháme. Přidáme na čtvrtky nakrájený česnek a kůrku ze starého chleba. Zakryjeme starou látkou a necháme na teplém místě postát 4-5 dní.) a mícháním spojíme. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme majoránku a oheň vypneme. Necháme chvíli odstát zakryté a přidáme smetanu.
  4. Polévku podáváme v čerstvém bochníku chleba - vydlabeme vnitřek a upečeme v troubě nebo osmahneme na suché pánvi. Do polévky přidáme rozkrojené vajíčko uvařené na tvrdo a podáváme s křupavým vnitřkem. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit