NejRecept.cz Polévky Bramboračka Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba
Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba
Recept Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   20.3.2015

Kyselá polévka podávaná v bochníku chleba

Milujete polévky? Vyzkoušejte kyselou polévku podávanou v bochníku chleba.

Suroviny

Budeme potřebovat:

30 g
slanina
1,2 l
kuřecí nebo zeleninový vývar
5 ks
středně velké brambory
2 lžíce
zakysaná smetana 18%
sůl, vegeta, pepř, majoránka
vajíčka uvařená natvrdo - podle chuti

Zákvas:

2 sklenice
teplá voda
2 stroužky
česnek
100 g
žitná mouka
starý chléb
Postup receptu
Vytisknout
  1. Slaninu nakrájíme na plátky a na malém množství oleje na pánvi osmažíme.
  2. Vývar dáme do hrnce a přivedeme do varu. Přidáme slaninu, nakrájené brambory a vaříme dokud brambory změknou.
  3. Přidáme zákvas (Mouku vysypeme do skleněné nádoby a zalijeme ji teplou vodou. Promícháme. Přidáme na čtvrtky nakrájený česnek a kůrku ze starého chleba. Zakryjeme starou látkou a necháme na teplém místě postát 4-5 dní.) a mícháním spojíme. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme majoránku a oheň vypneme. Necháme chvíli odstát zakryté a přidáme smetanu.
  4. Polévku podáváme v čerstvém bochníku chleba - vydlabeme vnitřek a upečeme v troubě nebo osmahneme na suché pánvi. Do polévky přidáme rozkrojené vajíčko uvařené na tvrdo a podáváme s křupavým vnitřkem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář