Kyseláky podle Nadi
Kyseláky s uzeninou. Nejlepší je na druhý den, kdy se krásně všechny chutě propojí a omáčka se uleží. Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela. Autor: Rebeka (Naďa I.)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
kouseksádla
1 kscibule
4 ksbobkové listy
10 kuličeknového koření
dle chutisůl
dle chutimletý pepř
dle chutiocet
bal.31% smetanu ke šlehání
300 guzeniny (klobáska, špekáček.. já měla klobáskový kabanos)
brambory uvařené ve šlupce
3 lžícehladké mouky
- Uzeninu uvaříme doměkka, vyjmeme, ale vodu ponecháme.
- Na rozpálené sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkové listy a nové koření. Necháme rozvonět a cibuli zesklovatět. Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili uzeninu.
- Přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme, dáme cca lžíci octa.
- Na mírném ohni necháme za občasného promíchávání vařit cca 20 minut. Podle potřeby doředíme mlékem nebo vodou. Poté omáčku propasírujeme, přidáme brambory, které jsme si uvařili ve šlupce a následně této zbavili.
- Přidáme i uzeninu a jak tu, tak brambory nakrájíme na velikost sousta.. nebo tak nějak.
Zdroj: Vaření s Tomem
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Savanyú leves Nadi módra.
KOMENTÁŘE K RECEPTU