Kýta pečená na plechovce piva

Znala jsem tento recept s kuřetem, ale na to jsme neměli chuť, tak jsem zkusila vepřové a byla jsem překvapená, jak se dá chutně a neobvykle připravit. Autor: Lacusin

Přidal:, 21.7.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Kýta pečená na plechovce piva

Suroviny

1 kgvepřové kýty
1 PLkoření na guláš
2 PLoleje
dle chutisůl, pepř
1 plechovkačerného piva

Postup přípravy

  1. Výborný recept na chutný oběd. Už jste někdy pekli maso na plechovce od piva? Poklademe na ni plátky masa a můžete grilovat ve velkém stylu.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. V kýtě utvoříme nožem kapsu. Olej smícháme s kořením a potřeme maso. Necháme asi hodinu marinovat.
  3. Plechovku piva otevřeme. Nasadíme na ní maso a dáme na gril nebo do trouby péct.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Pod plechovku dáme kastrůlek, kam bude odkapávat šťáva a olej (já použila starou poklici). Pečeme do změknutí masa.