NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Lahodná kuřecí paštika s bílým vínem a čerstvými bylinkami.
Lahodná kuřecí paštika s bílým vínem a čerstvými bylinkami.
Recept Lahodná kuřecí paštika s bílým vínem a čerstvými bylinkami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Milada Sumková

Domácí paštika z kuřecích jater je neodolatelná a několikanásobně lepší než ta, kterou najdete v obchodech. Její příprava přitom není vůbec náročná. Stačí jen znát správný poměr jednotlivých surovin (především dochucovadel) a můžete se těšit na ty nejlepší výsledky. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.2.2025

Lahodná kuřecí paštika s bílým vínem a čerstvými bylinkami.

Domácí paštika z kuřecích jater je neodolatelná a několikanásobně lepší než ta, kterou najdete v obchodech. Její příprava přitom není vůbec náročná. Stačí jen znát správný poměr jednotlivých surovin (především dochucovadel) a můžete se těšit na ty nejlepší výsledky. Autor: Milada Sumková

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
kuřecí játra
100 g
máslo
2 ks
velká červená cibule
podle potřeby
čerstvé oregano
podle potřeby
čerstvý tymián
podle potřeby
čerstvá šalvěj
100 ml
suché bílé víno
1 lžička
sůl
1 lžička
mletý černý pepř
4 lžíce
rozpuštěné máslo
120 ml
33% sladká smetana
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Přípravu domácí paštiky jsem dlouho odkládala. Myslela jsem si, že celý postup je příliš náročný. Pravdou je však pravý opak. S dobrým receptem jde všechno hladce a bez jakýchkoli problémů. A výsledek? Dokonalý. Není nic lepšího než domácí paštika a čerstvé pečivo.

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle.
  2. Jakmile cibule získá mírně hnědý nádech, přidáme k ní očištěná a nakrájená játra, oregano, tymián a šalvěj. Vše restujeme přibližně 15 minut, během kterých játra podléváme suchým bílým vínem nebo koňakem. Následně pánev stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Kuřecí játra důkladně rozmixujeme. Poté k nim přidáme sůl, mletý černý pepř, máslo, sladkou smetanu a promícháme.
  4. Připravenou paštiku vložíme do zavařovacích sklenic, na jejichž dno jsme dali trochu rozpuštěného másla. Sklenice vložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.%1

Paštika je výborná k snídani, svačině i večeři. Připravit z ní můžete i chutné jednohubky. Pokud byste neměli žádnou inspiraci, můžete se podívat na naše recepty, díky kterým připravíte pohoštění na oslavy, posezení, Silvestr i Vánoce během několika minut

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář