NejRecept.cz Dezerty Koláče Lahodná medová kolečka zalitá čokoládou.
Lahodná medová kolečka zalitá čokoládou.
Recept Lahodná medová kolečka zalitá čokoládou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Iveta Račeková

Medová kolečka jsou ideální volbou v případě, že chcete menší dezert ke kávě nebo čaji. Skvěle chutnají a vydrží dlouho čerstvá, takže si je můžete klidně připravit do zásoby. Autor: Iveta Račeková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   2.10.2024

Lahodná medová kolečka zalitá čokoládou.

Medová kolečka jsou ideální volbou v případě, že chcete menší dezert ke kávě nebo čaji. Skvěle chutnají a vydrží dlouho čerstvá, takže si je můžete klidně připravit do zásoby. Autor: Iveta Račeková

40 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

200 g
krystalový cukr
100 g
Hera
2 lžíce
med
2 ks
vejce
1 lžička
soda bikarbona
450 g
hladká mouka

Náplň

400 ml
mléko
2 lžíce
hrubá mouka
1 ks
vanilka
150 g
Hera
100 g
moučkový cukr

Čokoládová poleva

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
Cera
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření

Medová kolečka se v mnohém podobají na cukroví, které připravujeme během Vánoc. Kromě těchto svátků jsou ale vhodná i během běžných dnů v roce. Díky své malé velikosti a krásnému vzhledu je můžete podávat jako sladkou tečku za dobrým obědem nebo jako pohoštění pro návštěvu.

  1. Krystalový cukr, Heru, med, vejce a sodu bikarbonu mícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Poté směs odstavíme.
  2. Do směsi přidáme hladkou mouku a vypracujeme nelepivé těsto, které rozválíme na tloušťku přibližně 0,4 cm. Těsto rozvalujeme mezi dvěma pečicími papíry.
  3. Z těsta vykrajujeme menší kolečka, která pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170 °C přibližně 5 až 7 minut.
  4. Mléko, hrubou mouku a vanilku uvaříme a necháme vychladnout.
  5. V samostatné míse vyšleháme Heru s moučkovým cukrem a přidáme ji k uvařené směsi. Tímto připraveným krémem natíráme kolečka, která slepujeme a máčíme v čokoládě. Tu si rozpustíme ve vodní lázni spolu s Cerou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář