NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Lahodná sýrovo-vaječná pomazánka na Silvestra. Recept od dcery, který připravuji pravidelně.
Lahodná sýrovo-vaječná pomazánka na Silvestra. Recept od dcery, který připravuji pravidelně.
Lahodná sýrovo-vaječná pomazánka na Silvestra. Recept od dcery, který připravuji pravidelně.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Na tuto výbornou sýrovo-vaječnou pomazánku jsem nedávno dostala tip od dcery a od té doby ji dělám skoro pořád. Chutná výborně a hodí se na čerstvé pečivo i opečený toust. Určitě ji budu dělat i na letošní silvestrovskou oslavu. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.12.2024

Lahodná sýrovo-vaječná pomazánka na Silvestra. Recept od dcery, který připravuji pravidelně.

Na tuto výbornou sýrovo-vaječnou pomazánku jsem nedávno dostala tip od dcery a od té doby ji dělám skoro pořád. Chutná výborně a hodí se na čerstvé pečivo i opečený toust. Určitě ji budu dělat i na letošní silvestrovskou oslavu. Autor: Alena Borchová

10 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
150 g
uzený sýr
3 ks
vejce
1 ks
mrkev
3 – 4 stroužky
česnek
2 špetky
sůl
1/2 lžičky
mletá červená paprika
1 lžíce
majonéza
1 lžíce
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Domácí pomazánky mám velmi ráda. Mohu si je upravit přesně podle své chuti a dají se připravit na nespočetně mnoho způsobů. Jednou z mých oblíbených je i tato sýrovo-vaječná, kterou často dělám k večeři, na oslavy nebo na různá posezení s blízkými.

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Když vychladnou, nakrájíme je nadrobno.
  2. Mrkev oloupeme, nastrouháme a přidáme k vejcím.
  3. K vejcím poté přidáme nastrouhaný uzený sýr, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, majonézu a zakysanou smetanu.
  4. Vše důkladně promícháme a pomazánku dáme na chvíli do lednice. Poté můžeme podávat.

Hotovou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo nebo chléb. Případně na křupavý toust. Kromě toho k ní můžeme přidat i čerstvou zeleninu. Skvělé jsou rajčata, paprika či dokonce okurka.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář