Lahodné jahodové kostky

Toto bude první koláček, který upeču z domácích jahod - to jsem si řekla ještě v zimě a řeknu vám, byla to neskutečná dobrota. Dělala jsem tento koláček už třikrát a pokud ještě nasbírám tohoto roku jahody, upeču ho počtvrté. Zkuste, doporučuji. Autor: Jaja79

Přidal:, 12.5.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody
Recept Lahodné jahodové kostky

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
3 lžícekr. cukr
2 lžícemléko
2 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
50 gtmavá čokoláda
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
600 mlmléka
7 lžickukuřičný škrob
200 gkr. cukr
250 gmáslo
2 bal.vanilkový cukr
Vrch:
250 mlsmetana ke šlehání
250 gčokoláda
Dále budeme potřebovat:
jahody

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme rozpuštěnou čokoládu a mléko. Všechny suché suroviny smícháme v misce a po lžících sypkou směs přidáváme do žloutkové hmoty. Nakonec dřevěnou vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Těsto navrstvíme na velký plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  3. Do mléka přidáme cukr, škrob a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme vychladlý pudink.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Upečené těsto překrojíme na polovinu. Na jednu část těsta navrstvíme polovinu krému, na který poklademe jahody, navrstvíme zbývající krém a položíme druhou část těsta.
  5. Vrch polijeme čokoládovou polevou - smetanu ohřejeme (pozor! Nevaříme) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky