NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP
Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP
Recept Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP
Mineralka Mineralka    ·   6.6.2016

Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP

Nepeču je velmi často, jen z času na čas. Proto je u nás medový řez vzácnější a každý se na tyto řezy velmi těší. Z plechu zmizí kosmickou rychlostí. Jsou fantastické! Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
190 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
2 ks
celá vejce
90 g
margarín
50 g
med
1 g
soda bikarbona

Krém:

1 l
mléko
200 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
120 g
zlatý klas nebo vanilkový pudink
250 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

700 ml
smetana ke šlehání
100 g
kr. cukr
3 bal.
vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, margarín, moučkový cukr, žloutky, vajíčka, med a jedlou sodu smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na velikost plechu (plech vymažeme a vysypeme moukou) a upečeme při teplotě 180 stupňů. Trvá to cca 8 minut. Po upečení opatrně nožem odlepíme těsto od plechu.
  2. Z mléka, kr. cukru, vanilky, žloutků a zlatého klasu uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme máslo a mixérem vyšleháme. Vzniklý krém natřeme na upečený medový plát.
  3. Po ztuhnutí krému naneseme vyšlehanou šlehačku s kr. a vanilkovým cukrem. Položíme vrchní plát těsta a necháme v chladničce stát (těsto změkne) a nakrájíme na řezy.
  4. Ještě před krájením vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář