NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem
Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem
Recept Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   10.11.2015

Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem

Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem. Vynikající, křehké sušenky, které se na jazyku rozplývají. Zkouška pečení na vánoce vyšla perfektně, takže tyto srdíčka budou první, které budu péct v prosinci. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
2 ks
vejce
1 lžíce
zakysaná smetana

Nádivka:

4 ks
žloutky
100 g
hořká čokoláda
50 g
moučkový cukr
125 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
rum

Čoko glazura:

100 g
hořká čokoláda
1 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hladkou mouku minimálně dva krát prosejeme přes jemné síto spolu s práškem do pečiva.
  2. V druhé misce pomocí kuchyňského mixéru rozšleháme máslo spolu s cukrem, přidáme vajíčka, zakysanou smetanu a postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.
  3. Zpracované těsto odložíme do lednice minimálně na 2 hodiny. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrojíme různé tvary. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 5-7 minut.
  4. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny. Postupně přidáme na kousky nalámanou čokoládu, rum nebo rumovou esenci. Krátce šleháme a hmotu odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme máslo pokojové teploty. Vyšleháme do jednotné hmoty a můžeme lepit.
  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej a promícháme. Polovinu namočíme do čokolády a necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář