NejRecept.cz Dezerty Koláče Lahodný a svěží višňový cheesecake bez sušenkového korpusu.
Lahodný a svěží višňový cheesecake bez sušenkového korpusu.
Recept Lahodný a svěží višňový cheesecake bez sušenkového korpusu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Rychlý dezert, který bude na stole do hodiny. Ovoce, které se nachází navrchu, perfektně kontrastuje se sladkým tvarohem. Pro ještě lepší chuť jsem použila i sušené rozinky. Ty dodaly dezertu úplně nový rozměr. Pokud je ale nemáte rádi, můžete je nahradit jiným sušeným ovocem nebo je úplně vynechat.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   2.4.2025

Lahodný a svěží višňový cheesecake bez sušenkového korpusu.

Rychlý dezert, který bude na stole do hodiny. Ovoce, které se nachází navrchu, perfektně kontrastuje se sladkým tvarohem. Pro ještě lepší chuť jsem použila i sušené rozinky. Ty dodaly dezertu úplně nový rozměr. Pokud je ale nemáte rádi, můžete je nahradit jiným sušeným ovocem nebo je úplně vynechat.

20 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vejce
1 lžička
vanilkový cukr
500 g
tvaroh nebo ricotta
40 g
kukuřičný škrob
1 ks
citrón (pouze kůra z něj)
80 g
sušené rozinky
špetka
sůl
70 g
krystalový cukr
podle potřeby
máslo
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Ovocné cheesecaky mám nejraději. Jsou svěží, nadýchané a hodí se po celý rok. To, jaké ovoce použijete k jejich přípravě, závisí čistě na vašich preferencích. Já jsem v tomto případě zvolila mražené višně, ale skvělé jsou i třešně, maliny nebo borůvky.

  1. Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům přidáme vanilkový cukr, tvaroh nebo ricottu a rozmixujeme ponorným mixérem.
  2. Do žloutkovo-tvarohové směsi prosejeme kukuřičný škrob, přidáme citronovou kůru, sušené rozinky, které jsme opláchli vodou, a ručně promícháme.
  3. V samostatné míse vyšleháme bílky se špetkou soli. Jakmile se na bílcích začne tvořit pěna, postupně přisypáváme cukr.
  4. Hotový vyšlehaný sníh zapracujeme na třikrát do žloutkové směsi.
  5. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme změklým máslem. Nalijeme do ní hotové těsto a uhladíme. Navrch rozložíme vypeckované višně – já jsem použila mražené.
  6. Takto připravený cheesecake vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 40 až 45 minut.
  7. Upečený cheesecake necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Tím, že cheesecake nemá tradiční sušenkový základ nebo korpus, je velmi lehký. Pokud byste však měli chuť právě na ten se sušenkami, vyzkoušejte recept na tento nepečený cheesecake s jahodami, který si určitě zamilujete.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář